Blog

nga logo
nga blogs

De Omgevingswet en de belangrijke rol van de Architect!

De Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging zijn twee belangrijke wetgevingen die in Nederland worden geïntroduceerd om het stelsel van ruimtelijke ordening, milieuwetten en bouwkwaliteit te verbeteren. Deze wetten hebben een aanzienlijke impact op architecten en hun rol bij het realiseren van duurzame en kwalitatief hoogwaardige omgevingen. In dit blogartikel zullen we de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging nader bekijken en de cruciale rol bespreken die architecten spelen bij het waarborgen van de kwaliteit van onze gebouwde omgeving.

Lees de blog

De 5 meest gemaakte fouten bij zelfbouw

Zelfbouwprojecten zijn een spannende en lonende manier om je eigen huis te bouwen, waarbij je de vrijheid hebt om je visie tot leven te brengen. Hoewel zelfbouw veel voordelen biedt, zijn er ook valkuilen waar je rekening mee moet houden. In deze blog bespreken we de vijf meest voorkomende fouten die tijdens een zelfbouwproject worden gemaakt, zodat je deze kunt vermijden en een succesvol project kunt realiseren.

Lees de blog

Het ontwerpproces met een Architect

Het ontwerpen van je droomhuis is een spannend avontuur. Een architect kan een essentiële rol spelen bij het realiseren van jouw visie. In deze blog nemen we je mee door het ontwerpproces met een architect en laten we zien hoe jouw ideeën en wensen tot leven kunnen komen. Van de eerste kennismaking tot het uiteindelijke ontwerp, ontdek je stap voor stap hoe samenwerken met een architect kan leiden tot een uniek en functioneel ontwerp dat perfect bij jou past.

Lees de blog

Hoe kies je de juiste Architect?

Het kiezen van de juiste architect is een cruciale stap bij het realiseren van een succesvol bouwproject. Een architect is verantwoordelijk voor het vertalen van jouw visie naar een concreet ontwerp en speelt een essentiële rol bij het creëren van een functioneel, esthetisch en duurzaam gebouw. In deze blog bespreken we enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een architect die perfect past bij jouw behoeften en verwachtingen.

Lees de blog

Hoe verloopt een vergunningstraject?

Het vergunningstraject is een cruciale fase bij het realiseren van een bouwproject. Het kan een complex en tijdrovend proces zijn, maar het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je bouwplannen voldoen aan de wettelijke en regelgevende vereisten. In deze blog gaan we dieper in op het vergunningstraject, de belangrijkste stappen en waarom het zo belangrijk is om hier aandacht aan te besteden.

Lees de blog

Tips bij het kopen van een kavel

Het kopen van een kavel is een spannende stap voor degenen die dromen van het bouwen van hun eigen huis. Een kavel biedt de mogelijkheid om een woning te creëren die perfect past bij jouw behoeften en visie. Echter, voordat je een kavel koopt, zijn er belangrijke overwegingen en stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. In deze blog bespreken we enkele essentiële aspecten en tips bij het kopen van een kavel.

Lees de blog

Waarom heb je een Architect nodig?

Bij het plannen en realiseren van een bouwproject kan het inschakelen van een architect van onschatbare waarde zijn. Een architect is een professionele expert op het gebied van ontwerpen en bouwen, en speelt een essentiële rol bij het creëren van functionele, esthetische en duurzame gebouwen. In deze blog bespreken we waarom je een architect nodig hebt en hoe hun expertise bijdraagt aan succesvolle bouwprojecten.

Lees de blog

Wat houdt de nieuwe omgevingswet in?

De invoering van de nieuwe Omgevingswet brengt een aantal significante veranderingen met zich mee voor particuliere bouwprojecten. Als particulier is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze wet en te begrijpen wat het betekent voor jouw bouwplannen. In deze blog zullen we de essentie van de Omgevingswet uitleggen en de belangrijkste implicaties ervan belichten.

Lees de blog

Wat kost een Architect?

Het inhuren van een architect voor je bouw- of renovatieproject is een belangrijke beslissing die kosten met zich meebrengt. Veel mensen vragen zich af: "Wat kost een architect?" Het is essentieel om de waarde van een architect te begrijpen en te zien hoe hun expertise en diensten bijdragen aan de kwaliteit en het succes van je project. In deze blog bespreken we de factoren die de kosten van een architect beïnvloeden, waarom het de moeite waard is om in hun diensten te investeren en geven een inkijk in de kosten.

Lees de blog

Wat staat er op een bouwtekening?

Een bouwtekening is een cruciaal document bij het plannen en realiseren van een bouwproject. Het geeft een gedetailleerde weergave van het beoogde bouwwerk en fungeert als leidraad voor aannemers, architecten en andere betrokken partijen. In deze blog wordt er uitgelegd welke bouwtekeningen er zijn en gaan we dieper in op de essentiële inhoud van een bouwtekening en het belang ervan voor een succesvolle uitvoering van een bouwproject.

Lees de blog
Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.