Fris en Fruitig Almere

Fris en Fruitig Almere

Type project
Nieuwbouw
Oppervlak
2350 m2 bvo
Programma
13 woningen
Locatie
Tantalusstraat, Almere Poort
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Bets en Oudendorp Ontwikkeling
Aannemer
De Geus Bouw
Fotografie
Rick Akkerman

Fris en Fruitig: een bijzondere naam voor een bijzonder project in de rijke woonomgeving van Almere Poort. Gelegen aan een fantastische waterpartij hebben wij hier dertien woningen ontworpen en ontwikkeld.

Een vruchtbaar ontwerp met een verfrissende aanpak. Aan een groene singel waar hagen, fruitbomen en pergola’s met Wisteria (blauwe regen) de landschappelijke overgang vormen tussen woning en straat ontdek je deze ‘fruitige villa’s’ haast bij toeval. Alles staat hier in het teken van mooie buitenplekken voor die eerste cappuccino in het vroege ochtendlicht of dat glas rosé bij zonsondergang. Juist daarom is de groene singel in de vorm van terugliggende begane grond ontworpen, vormen de pergola’s een romantisch bloesemdak en is er gekozen voor een landelijke bestrating van hout en gebakken klinkers. Deze fruitige singel is overduidelijk één architectonische familie, waarvan de individuele toevoegingen elke villa een geheel eigen karakter meegeven.

De voortuinen worden meegenomen in het ontwerp aangezien de overgang naar de singel bepalend is voor het totale beeld. Bestrating van gebakken, getrommelde tegels wordt in natuurlijke grijs-beige tint uitgevoerd, passend bij het metselwerk. Het looppad naar voordeur, achteringang en terrassen zijn van grijs gemodificeerd, (antislip) hout. De balken van de pergola worden met passende, zichtbare aansluiting gedetailleerd. Borders op verschillende niveaus worden duurzaam van elkaar gescheiden met cortenstalen opsluitbanden.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.