Transformatie Schokbeton schuur

Transformatie Schokbeton schuur

Type project
Verbouw - Transformatie
Programma
Uitbreiding woonhuis
Locatie
Oud Emmeloorderweg, Nagele
Status
Opgeleverd

Van stal naar droomhuis

Drie jaar geleden viel de opdrachtgever als een blok voor de locatie van een Schokbeton boerderij. Zij zagen direct de potentie in de grote Schokbeton schuur en wilde er mee aan de slag. Dit enthousiasme deelde wij en zagen direct de mogelijkheden om de oude stallen om te toveren tot een unieke woonruimte.

De grote leefkeuken, hoofdslaapkamer en badkamer zijn in de oude varkensstallen gebouwd. De badkamer is ontworpen als een eigen home-spa met vrijstaand bad, inloopdouche en sauna en door de grote glazen openslaande deuren loop zo je direct de tuin in.

De oude stallen zijn volledige getransformeerd. De bestaande kenmerkende schokbetonstructuur is behouden gebleven en tussen de spanten zijn grote glazen puien ontworpen, waardoor alle ruimte een directe verbinding met de tuin hebben. Over de volledige lengte van de schuur is een prachtige woonruimte met een betonnen vloer met vloerverwarming en een grote leefkeuken met open haard ontworpen. 

De oude paardenstal is verbouwd tot inloopkast dat direct in verbinding staat met de slaapkamer. De bestaande houten luiken zijn gerenoveerd en fungeren als doorkijk naar de kledingkast.

De voormalige bijkeuken is omgetoverd naar een royale entree die het ‘oude’ woonhuis met de verbouwde schuur verbindt. In het ‘oude’ huis zijn naast een werkkamer en de woonkamer, de slaapkamers van de kinderen gesitueerd.

Het ‘oude’ woonhuis en de verbouwde schuur zijn met elkaar verbonden door een grote overkapping met daklichten, waaronder de buitenkeuken is gesitueerd. Deze heerlijke binnen-buiten ruimte is toegankelijk vanuit zowel het ‘oude’ woonhuis en de verbouwde schuur, waardoor de verbinding met buiten extra versterkt wordt.

Samen uw woning verbouwen en waarde toevoegen? Wij zien direct de mogelijkheden en potenties!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.