Nova Zembla Lofts – de Werf

Nova Zembla Lofts – de Werf

Type project
Nieuwbouw - CPO
Oppervlak
1575 m2 bvo
Programma
8 woningen en 2 bedrijfsruimten
Locatie
Jan Tooropstraat, Amsterdam
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Coöperatief Nova Zembla Lofts - De Werf
Aannemer
De Geus Bouw

Nova Zembla Lofts – De Werf is na een uitgebreide selectiefase geselecteerd voor een van de drie bouwgroepkavels aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam Nieuw-West. De drie bouwgroepen maken samen met de tien achterliggende vrije zelfbouwkavels deel uit van een compositie in de wijk.

Ons ontwerp stelt de bewoners in staat om de indeling vrij te kiezen, van één tot drie lofts per verdieping, met een plafondhoogte van 3,10 meter en grote buitenterrassen van 10+ m2. Op de begane grond zijn twee bedrijfsruimtes geplaatst, zodat het gebouw een relatie aangaat met de straat. Binnen het geldende beeldkwaliteitsplan is een stoer en sterk grid ontworpen als gevel waarin de structuur van het gebouw duidelijk zichtbaar is. Binnen dit grid hebben de bewoners individuele keuzes kunnen maken m.b.t. de uitvoering van de kozijnen. In samenwerking met de architect hebben de bouwgroepenleden de lofts een persoonlijke indeling gegeven. Hierdoor zijn de lofts helemaal passend ontworpen voor de persoonlijke woonwensen van de bewoners. Daar waar de casco lofts er in de basis hetzelfde uitzien is elke loft uniek geworden.

Het gebouw is klimaatneutraal en biedt gezonde woonomstandigheden door gebruik te maken van lokale en duurzame materialen, waaronder hennep als isolatie om CO2-reductie te bevorderen. Het beschikt over hoge isolatiewaarden, driedubbel glas, 70 zonnepanelen en een EPC van 0,0, waardoor energieverbruik voor bewoners minimaal is. De plaatsing van het trappenhuis aan de voorgevel met veel zon- en daglicht stimuleert beweging.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.