Optoppen Weerdesteinflats

Optoppen Weerdesteinflats

Type project
Optoppen en verduurzamen
Programma
96 woningen + kantoorruimte
Locatie
Amsterdam, Buitenveldert
Status
Haalbarheidsstudie
Opdrachtgever
VVE Weerdestein

Zoek niet langer en kijk omhoog! Boven op bestaande bebouwing kunnen vaak nog één of meer woonlagen worden gebouwd. Deze ingreep kan zomaar geld opleveren om de bestaande bebouwing te verduurzamen.  

De bebouwing aan Weerdestein bestaat uit vier grote flatgebouwen uit 1968/1969, ontworpen door Piet Zanstra. De vier flats staan dwars op en aan de oostzijde van Weerdestein en staan met hun oostgevel tegen de Europaboulevard aan. In de flats zijn woningen, kantoren en praktijkruimten ondergebracht. In de plint van het gebouw bevinden zich bergingen en kantoren.

De VVE van een van de vier flats wil verduurzamen. De kosten van de verduurzaming zijn dusdanig dat er onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn om dit te bekostigen. Een van de mogelijkheden is het toevoegen van penthouses bovenop het bestaande gebouw. 

Nga architecten heeft een studie gedaan naar de mogelijkheden van optoppen en verduurzamen van de flats. Deze studie heeft ervoor gezorgd dat alle vier de flats hun krachten willen bundelen om de verduurzaming en optopping voor elkaar te krijgen. 

Meer informatie over verduurzamen of optoppen?

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.