Rembrandtweg

"Stoer en robuust"

Rembrandtweg

Type project
Nieuwbouw – Design & Build
Oppervlak
totaal 36,250 m2 BVO
Programma
60 huur appartementen, 30 zorgstudio’s voor Stichting IJsselmonde-Oost icm gemeenschappelijk en maatschappelijke functies.
Locatie
Rembandtweg, Ridderkerk
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Wooncompas
Aannemer
Inbo, Ballast Nedam West

Het project bestaat uit 3 woongebouwen, de structuur van het woongebouw is ontworpenvanuit een 7,5m stramien met het concept om de reguliere huurwoningen te kunnen transformeren naar zorgstudio’s en vice versa.

Het woongebouw aan de Frans Halstraat is opgeleverd met in totaal 30 zorgstudio’s voor Stichting IJsselmonde-Oost. In de woongebouwen aan de Rembrandtweg zijn in totaal 60 3-k appartementen van circa 75 m2 gerealiseerd.

De imposante entrees aan de straatzijde geeft de spiegelsymmetrie in de gevel goed weer. De buitenruimtes aan de achterzijde van de gebouwen zijn ontworpen icm de ontsluiting van de appartementen. Het samenvoegen van de buitenruimte en de galerij zorgt voor een verbeterde uitstraling van de standaard galerij gevel en er ontstaat een interessante ruimte waar ontmoeting kan plaats vinden tussen de buren. De woningen op de begane grond hebben de voordeur aan de straatzijde en de woningen op de verdieping aan de galerij zijde. De gevels zijn opgebouwd uit metselwerk en gecombineerd met gekleurd beton.

Foto's van Rembrandtweg

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.