Touwwerk

"Stoer en robuust"

Touwwerk

Type project
Nieuwbouw - CPO
Oppervlak
3325 m2 bvo
Programma
32 woningen en 6 bedrijfsruimten
Locatie
Kavel 11GH Oostenburg, Amsterdam
Status
Prijsvraag (2e plaats)
Opdrachtgever
Nova Zembla Lofts
Aannemer
Van Baaren Aannemers

De 2 gebouwen zijn afzonderlijk van elkaar ontworpen krachtig en stoer, met elk een eigen uitstraling. Door de binnenterreinen van beide gebouwen aan elkaar te verbinden ontstaat een ruim en plezierig binnenhof waar veel daglicht in valt. Op de begane grond, zorgt dit voor een actieve plint aan zowel de buitenzijde als binnenzijde van het gebouw, waarbij aan 3 zijden licht naar binnen kan stromen.

In de gevels van de gebouwen zijn krachtige bogen opgenomen die refereren naar “Lijnbaan Admiraliteit Amsterdam“. In deze lijnbaan werd het touw “geslagen”. In het ontwerp van het gebouw is op de begane grond volop ruimte voor de ambachtelijke bedrijvigheid en reuring van weleer.

Oostenburg is een gebied dat rijk is aan historie. Tot bloei gekomen tijdens de VOC, teloorgegaan, weer opgebloeid door de stoomontwikkeling en later de scheepsbouw. Hier heeft de Lijnbaan Admiraliteit Amsterdam gestaan, met een grote fabriekshal waar touw werd geslagen. Een plek waar ambachtelijk gewerkt werd en veel reuring was. Door dit beeld hebben we ons laten inspireren bij het ontwerp. Het touw symboliseert de stevige verbinding tussen bewoners onderling en de leefomgeving.

Impressies van Touwwerk Oostenburg

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.