Woonboerderij

Woonboerderij

Type project
Verbouw - Transformatie
Programma
Uitbreiding woonhuis
Locatie
Uddel
Status
in uitvoering

begane grond

eerste verdieping

Woonboerderij Uddel

Een boerderij, prachtig gelegen met mooie vergezichten is opgesplitst in twee woningen. De bewoners van één van de woningen zijn voornemens om te gaan verbouwen. De wens was om efficiënter met de ruimten om te gaan en eventueel extra ruimte toe te voegen. De badkamer bevond zich op dat moment beneden en ze wilden deze graag naar boven verplaatsen.

Het bestemmingsplan liet niet veel ruimte voor een uitbouw en het beeldkwaliteitsplan gaf een aantal haken en ogen. Nga architecten maakte een ontwerp dat 180 graden is gedraaid om het maximale voor elkaar te krijgen. De entree is naar de andere kant van de woning verplaatst waardoor er een heldere entree ontstaat met een afgesloten trapopgang. Dit geeft de mogelijkheid om ruimte te maken voor een uitbouw met een extra verdieping. Deze extra ruimte was vooral nodig om op de verdieping 4 slaapkamers en badkamer te kunnen maken. Aan de oostzijde is een dakkapel over de volledig breedte van de boerderij bedacht om extra ruimte in de slaapkamers te creëren.

Beneden is de leefkeuken in de uitbouw gesitueerd met een directe toegang tot de tuin. De uitbouw heeft een duidelijke oriëntatie richting de tuin. Door een grote glazen pui over twee lagen te maken geniet je hier van een prachtig vergezicht vanuit de masterbedroom en de leefkeuken.

Samen uw woning verbouwen en waarde toevoegen? Wij zien direct de mogelijkheden en potenties!

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.