Zelfbouw – Kavel Kragge

Wonen zoals jij het wilt!

Realiseer je droomhuis in Buurtschap Kragge

Je hebt een kavel aangekocht of een optie genomen in Kragge! Wat nu?

Welkom bij NGA Architecten

Bij NGA Architecten begrijpen we dat jouw droomhuis meer is dan zomaar een huis. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je kunt genieten van het leven en waar je woonwensen tot leven komen. Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouwprojecten en hebben de afgelopen tien jaar tientallen unieke woningen door het hele land gerealiseerd. Onze missie is simpel: we willen dat je woont zoals jij het wilt!

Unieke Woningen op Maat

Bij ons staat maatwerk centraal. Elke woning die we realiseren is uniek en volledig ontworpen naar de persoonlijke woonwensen van de gebruiker. Of je nu droomt van een ruime gezinswoning, een huis met voldoende ruimte voor je opgroeiende kinderen, of een plek waar je je hobby’s kunt uitoefenen, wij maken het mogelijk. Met NGA Architecten kun je je woning helemaal op maat ontwerpen.

Samen met Jou aan de Slag

Bij het realiseren van jouw droomhuis hoef je het niet alleen te doen. Onze kracht ligt in het vertalen van jouw wensen naar de perfecte woning. We zijn persoonlijk en nauw betrokken bij al onze projecten. We luisteren naar je wensen, analyseren de mogelijkheden, adviseren waar nodig en brengen de juiste disciplines en partijen bij elkaar. Als architect denken we met je mee in het ontwerp en de kosten.

Wonen zoals Jij het Wilt

Bij ons draait alles om jouw woonwensen. Of het nu gaat om de indeling, de stijl, de functionaliteit of duurzaamheid, we zorgen ervoor dat je kunt wonen zoals jij het wilt. Met NGA Architecten wordt jouw droomhuis werkelijkheid.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van jouw unieke, op maat gemaakte droomwoning. Bij NGA Architecten staan we voor je klaar om samen aan de slag te gaan. Woon zoals jij het wilt!

Je hebt een kavel verworven in Kragge.

Je woning is als een maatpak, je begint helemaal van begin af aan, een blanco vel om jouw droomhuis op te ontwerpen. Wij brengen de potenties van de kavel in beeld in combinatie met jouw persoonlijke woonwensen. Denk hierbij aan wakker worden met de ochtend zon, een rustige werkplek, hoge plafonds en fijne buitenruimten. Het gaat in het ontwerp voornamelijk over de beleving, waarbij maximaal licht en ruimte het streven is. Wij ontwerpen en begeleiden je door het gehele ontwerptraject; vragen de vergunningen aan, adviseren over het contracteren van aannemers met betrekking tot de bouwkosten, de contractinhoud en de start van de bouw. Daarnaast bieden we bouwbegeleiding tot oplevering aan, zodat je zeker weet dat je droomwoning wordt gebouwd zoals deze samen is bedacht. Het proces van je eigen woning bouwen ziet er als volgt uit.

 

Stappenplan zelfbouw

 1. Kennismaking
  Wij plannen graag een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek met u in. Tijdens dit gesprek gaan wij in op uw persoonlijke woonwensen, de bouwkosten en het zelfbouw- of verbouw proces. 
 2. Programma van Eisen
  Gezamenlijk stellen we een programma van eisen op, hierin beschrijven we alle punten waaraan het uiteindelijke ontwerp moet voldoen.
 3. Ontwerp
  Het ontwerpproces bestaat uit verschillende fases, die zijn opgedeeld in Schets Ontwerp (SO) – Voorlopig Ontwerp (VO) – Definitief Ontwerp (DO)
  Tijdens de ontwerp fases vertalen we de besproken woonwensen naar een concreet ontwerp. Er worden verschillende ontwerpvoorstellen besproken en samen werken we naar een ontwerp dat helemaal past bij uw persoonlijke levensstijl en woonwensen.
 4. Omgevingsvergunning:
  Na het vaststellen van het DO gaan we alle documenten uitwerken die nodig zijn voor een vergunningsaanvraag. We maken uitvoerbare bouwtekeningen en nemen alle details door die relevant zijn voor de prijsvorming van de aannemer.
 5. Prijs- en Contractvorming:
  Met het uitgewerkte ontwerp en de bouwtekeningen kunnen aannemers worden benaderd. De aannemer werkt een offerte uit waarop een aannemer kan worden geselecteerd.
 6. Bouwvoorbereiding: Na de aannemersselectie worden alle specifieke uitvoeringsdetails verder uitgewerkt, besproken en vastgelegd.
 7. Uitvoering en Oplevering: Alle voorbereidende werkzaamheden zijn gedaan en de aannemer kan starten met de bouw. De aannemer zorgt ervoor dat het ontwerp daadwerkelijk wordt gebouwd. Tijdens de bouw verzorgen wij graag de esthetische begeleiding. Waarbij wij  nauw betrokken zijn voor esthetische beslissingen, keuze ondersteuning bij toe te passen materialen en vragen over keuzes die er gemaakt moeten worden tijdens de bouw. Daarnaast kunnen wij op verzoek ook de bouwbegeleiding verzorgen. Dit houdt in dat we regelmatig de bouw bezoeken om te kijken of alles volgens afspraak wordt uitgevoerd.

 

kennis maken? neem vrijblijvend contact met ons op

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.