Zelfbouw

Wonen zoals jij het wilt!

Je hebt een kavel op het oog, of je wilt gaan verbouwen. Wat nu?

Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouwprojecten. In de afgelopen tien jaar hebben we tientallen zelfbouwprojecten gerealiseerd door het hele land. Elke woning is uniek en is ontworpen naar de persoonlijke woonwensen van de gebruiker met als uitgangspunt: wonen zoals jij het wilt!  

Onze kracht ligt in het vertalen van de wensen van de opdrachtgever. Wij zijn persoonlijk en nauw betrokken bij al onze projecten. Wij zijn vakspecialisten die meedenken met onze opdrachtgevers, verrijken de ontwerpopgave met onze kennis en volgen brancheontwikkelingen en wet- en regelgeving. Wij luisteren, analyseren, adviseren en verbinden disciplines en partijen. Wij zijn niet alleen ontwerper maar ook klankbord voor onze opdrachtgevers.

Onze kernwaarden zijn:
Beleving:
Maximaal licht en ruimte
Verbinding: Relatie binnen met buiten
Persoonlijk: Invulling en vormgeving van alle specifieke wensen
Authentiek: Aandacht voor levensstijl, smaak en karakter
Pragmatisch: Een functionele indeling, vanuit aandacht voor het dagelijks gebruik

Elke samenwerking begint altijd met een vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw persoonlijke woonwensen, de bouwkosten en het zelfbouw- of verbouw proces. Dit proces bestaat uit verschillende stappen:

 

 

Stappenplan zelfbouw

 1. Kennismaking
  Wij plannen graag een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek met u in. Tijdens dit gesprek gaan wij in op uw persoonlijke woonwensen, de bouwkosten en het zelfbouw- of verbouw proces. 
 2. Programma van Eisen
  Gezamenlijk stellen we een programma van eisen op, hierin beschrijven we alle punten waaraan het uiteindelijke ontwerp moet voldoen.
 3. Ontwerp
  Het ontwerpproces bestaat uit verschillende fases, die zijn opgedeeld in Schets Ontwerp (SO) – Voorlopig Ontwerp (VO) – Definitief Ontwerp (DO)
  Tijdens de ontwerp fases vertalen we de besproken woonwensen naar een concreet ontwerp. Er worden verschillende ontwerpvoorstellen besproken en samen werken we naar een ontwerp dat helemaal past bij uw persoonlijke levensstijl en woonwensen.
 4. Omgevingsvergunning
  Na het vaststellen van het DO gaan we alle documenten uitwerken die nodig zijn voor een vergunningsaanvraag. We maken uitvoerbare bouwtekeningen en nemen alle details door die relevant zijn voor de prijsvorming van de aannemer.
 5. Prijs- en Contractvorming
  Met het uitgewerkte ontwerp en de bouwtekeningen kunnen aannemers worden benaderd. De aannemer werkt een offerte uit waarop een aannemer kan worden geselecteerd.
 6. Bouwvoorbereiding
  Na de aannemersselectie worden alle specifieke uitvoeringsdetails verder uitgewerkt, besproken en vastgelegd.
 7. Uitvoering en Oplevering
  Alle voorbereidende werkzaamheden zijn gedaan en de aannemer kan starten met de bouw. De aannemer zorgt ervoor dat het ontwerp daadwerkelijk wordt gebouwd. Tijdens de bouw verzorgen wij graag de esthetische begeleiding. Waarbij wij  nauw betrokken zijn voor esthetische beslissingen, keuze ondersteuning bij toe te passen materialen en vragen over keuzes die er gemaakt moeten worden tijdens de bouw. Daarnaast kunnen wij op verzoek ook de bouwbegeleiding verzorgen. Dit houdt in dat we regelmatig de bouw bezoeken om te kijken of alles volgens afspraak wordt uitgevoerd.

Woning als een Maatpak

Je hebt een kavel verworven en je kunt eindelijk je eigen huis bouwen.

Bij een woning als maatpak beginnen we helemaal van begin af aan, een blanco vel om jouw droomhuis op te ontwerpen. Wij brengen de potenties van de kavel in beeld in combinatie met jouw persoonlijke woonwensen. Denk hierbij aan wakker worden met de ochtend zon, een rustige werkplek, hoge plafonds en fijne buitenruimten. Het gaat in het ontwerp voornamelijk over de beleving, waarbij maximaal licht en ruimte het streven is. Wij ontwerpen en begeleiden je door het gehele ontwerptraject; vragen de vergunningen aan, adviseren over het contracteren van aannemers met betrekking tot de bouwkosten, de contractinhoud en de start van de bouw. Daarnaast bieden we bouwbegeleiding tot oplevering, zodat je zeker weet dat je droomwoning wordt gebouwd zoals we deze gezamenlijk hebben bedacht.

Conceptwoning

Onze conceptwoningen zijn ontworpen en uitgewerkt in een efficiënte basis, aan te passen naar jouw specifieke woonwensen.

De conceptwoningen zijn in de basis bedacht en uitgewerkt. Hierdoor is er vooraf een goed overzicht van de kosten en de planning van deze woning. Dit geeft veel zekerheid en rust in het hele proces. De woningen zijn efficiënt ingedeeld met grote ramen en een maximale beleving van zon- en daglicht. Verder zijn de woning nog grotendeels aanpasbaar naar jouw woonwensen en de potenties van een specifieke kavel. Het ontwerp van de gevel en de indeling van de woning zijn grotendeels vrij. De posities van de schacht, trap en belangrijke constructieve elementen zijn in beperkte maten aanpasbaar. De conceptwoningen zijn zeer goed geïsoleerd, energiezuinig en onderhoudsarm.

kennis maken? neem contact met ons op

Een selectie van onze zelfbouw projecten

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.