Zelfbouw

Wonen zoals jij het wilt!

Je hebt een kavel op het oog en je hebt zelfbouw plannen. Wat nu?

Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouwprojecten en hebben de afgelopen tien jaar tientallen unieke woningen door het hele land gerealiseerd. Onze missie is simpel: we willen dat je woont zoals jij het wilt!

Unieke Woningen op Maat

Bij ons staat maatwerk centraal. Elke woning die we realiseren is uniek en volledig ontworpen naar de persoonlijke woonwensen van de gebruiker. Of je nu droomt van een ruime gezinswoning, een huis met voldoende ruimte voor je opgroeiende kinderen, of een plek waar je je hobby’s kunt uitoefenen, wij maken het mogelijk. Met NGA Architecten kun je je woning helemaal op maat ontwerpen.

Samen met Jou aan de Slag

Bij het realiseren van jouw droomhuis hoef je het niet alleen te doen. Onze kracht ligt in het vertalen van jouw wensen naar de perfecte woning. We zijn persoonlijk en nauw betrokken bij al onze projecten. We luisteren naar je wensen, analyseren de mogelijkheden, adviseren waar nodig en brengen de juiste disciplines en partijen bij elkaar. Als architect denken we naast het ontwerp ook met je mee in de kosten, het bouwbudget is een  belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Wij ontwerpen realistische en realiseerbare woningen.

 

Wonen zoals Jij het Wilt

Bij ons draait alles om jouw woonwensen. Of het nu gaat om de indeling, de stijl, de functionaliteit of duurzaamheid, we zorgen ervoor dat je kunt wonen zoals jij het wilt. Met NGA Architecten wordt jouw droomhuis werkelijkheid. Enkele ontwerp thema’s in onze ontwerpen zijn:

Beleving: Maximaal licht en ruimte
Wij geloven dat een huis meer is dan alleen een dak boven je hoofd. Het is een plek waar je je thuis voelt en waar je je kunt uiten. Daarom streven we ernaar om maximaal licht en ruimte te creëren, zodat je je vrij kunt voelen in je eigen huis.

Verbinding: Relatie binnen met buiten
Verbinding met buiten is voor ons van groot belang. Wij willen dat je voelt dat je een verbinding hebt met de natuur, zelfs als je binnen bent. Dit bereiken we door de juiste indeling en vormgeving van je huis, zodat je een echt gevoel van verbinding ervaart.

Persoonlijk: Invulling en vormgeving van alle specifieke wensen
Onze aanpak is persoonlijk. We luisteren naar je specifieke wensen en geven daar vorm aan. Jouw persoonlijkheid en levensstijl zijn het uitgangspunt, zodat we een huis voor je kunnen maken dat echt bij je past.

Authentiek: Aandacht voor levensstijl, smaak en karakter
Wij willen dat je huis echt is, dat het een weerspiegeling is van wie je bent en hoe je leeft. Hierdoor zal je je echt thuis kunnen voelen in je eigen huis.

Pragmatisch: Een functionele indeling, vanuit aandacht voor het dagelijks gebruik
We geloven dat een huis functioneel moet zijn, dat het volledig past bij je dagelijks gebruik.

Woning als een Maatpak

Wij ontwerpen je woning als een maatpak. We beginnen helemaal van begin af aan, een blanco vel om jouw droomhuis op te ontwerpen. Wij brengen de potenties van de kavel in beeld in combinatie met jouw persoonlijke woonwensen. Denk hierbij aan wakker worden met de ochtend zon, een rustige werkplek, hoge plafonds, fijne buitenruimten etc. Het gaat in het ontwerp voornamelijk over de beleving en hoe je dagelijks gebruikt maakt van je woning. Wat is je leefstijl? Hierbij streven we altijd naar maximaal licht en ruimte. Wij ontwerpen en begeleiden je door het gehele ontwerpproces; vragen de vergunningen aan, adviseren over het contracteren van aannemers met betrekking tot de bouwkosten, de contractinhoud en de start van de bouw. Daarnaast bieden we bouwbegeleiding aan tot en met de oplevering, zodat je zeker weet dat je droomwoning wordt gebouwd zoals we deze gezamenlijk hebben bedacht.

Kennismaking

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van jouw unieke, op maat gemaakte droomwoning.

Bij NGA Architecten staan we voor je klaar om samen aan de slag te gaan. Woon zoals jij het wilt!

 

Elke samenwerking begint met een vrijblijvend gesprek.

Tijdens dit gesprek bespreken wij uw persoonlijke woonwensen, de bouwkosten en het zelfbouw- of verbouw proces. Dit proces bestaat uit verschillende stappen:

 1. Kennismaking
  Wij plannen graag een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek met u in. Tijdens dit gesprek gaan wij in op uw persoonlijke woonwensen, de bouwkosten en het zelfbouw- of verbouw proces. 
 2. Programma van Eisen
  Gezamenlijk stellen we een programma van eisen op, hierin beschrijven we alle punten waaraan het uiteindelijke ontwerp moet voldoen.
 3. Ontwerp
  Het ontwerpproces bestaat uit verschillende fases, die zijn opgedeeld in Schets Ontwerp (SO) – Voorlopig Ontwerp (VO) – Definitief Ontwerp (DO)
  Tijdens de ontwerp fases vertalen we de besproken woonwensen naar een concreet ontwerp. Er worden verschillende ontwerpvoorstellen besproken en samen werken we naar een ontwerp dat helemaal past bij uw persoonlijke levensstijl en woonwensen.
 4. Omgevingsvergunning
  Na het vaststellen van het DO gaan we alle documenten uitwerken die nodig zijn voor een vergunningsaanvraag. We maken uitvoerbare bouwtekeningen en nemen alle details door die relevant zijn voor de prijsvorming van de aannemer.
 5. Prijs- en Contractvorming
  Met het uitgewerkte ontwerp en de bouwtekeningen kunnen aannemers worden benaderd. De aannemer werkt een offerte uit waarop een aannemer kan worden geselecteerd.
 6. Bouwvoorbereiding
  Na de aannemersselectie worden alle specifieke uitvoeringsdetails verder uitgewerkt, besproken en vastgelegd.
 7. Uitvoering en Oplevering
  Alle voorbereidende werkzaamheden zijn gedaan en de aannemer kan starten met de bouw. De aannemer zorgt ervoor dat het ontwerp daadwerkelijk wordt gebouwd. Tijdens de bouw verzorgen wij graag de esthetische begeleiding. Waarbij wij  nauw betrokken zijn voor esthetische beslissingen, keuze ondersteuning bij toe te passen materialen en vragen over keuzes die er gemaakt moeten worden tijdens de bouw. Daarnaast kunnen wij op verzoek ook de bouwbegeleiding verzorgen. Dit houdt in dat we regelmatig de bouw bezoeken om te kijken of alles volgens afspraak wordt uitgevoerd.

 

kennis maken? neem contact met ons op

Een selectie van onze zelfbouw projecten

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.